چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
افکار عمومی را دستخوش تحلیل‌های ناپخته، نادرست و متزلزل نکنیم

حوزه/ رئیس شورای حل اختلاف کشور گفت: افکار عمومی را نباید دستخوش تحلیل‌های ناپخته، نادرست و متزلزل کرد و باید انسجام جامعه را حفظ کرد تا نتیجه‌ای که از مفهوم امامت دنبال می‌کنیم، به دست آید.

به گزارش خبرگزاری حوزه از بوشهر، حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی، رئیس شورای حل اختلاف کشور ظهر امروز در جمع کارکنان شرکت پتروشیمی جم با تبریک میلاد حضرت زهرا(س) اظهار کرد: حضرت زهرا (س) همیشه نقش معلمی، مادری و همسری را در سطح عالی ایفا کردند.

وی با بیان اینکه حضرت زهرا (س) همه هستی خود را در راه حمایت از ولی‌اش فدا کرد، افزود: حضرت زهرا (س) پس از رحلت جانسوز رسول خدا (ص) ماموریت بزرگی بر دوشش گذاشته شد که آن اوج شرافت انسانی ایشان بود. ایشان همه هستی خود را در راه حمایت از ولی‌اش فدا کرد؛ آن هم نه به خاطر نقش همسری و پدری فرزندانش، بلکه به خاطر اینکه حضرت علی (ع) ولی الهی و جانشین پیغمبر خدا بود؛ بنابراین حضرت صدیقه (س) تکلیف شرعی خود را در این دانست که تمام قد از حضرت علی (ع) دفاع کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی با اشاره به خطبه‌خوانی حضرت زهرا (س)، گفت: خطبه‌ای که ایشان پس از غصب خلافت خواندند کم‌نظیر و از لحاظ ادبی فوق‌العاده است و فصاحت و بلاغت فراوانی دارد. در واقع ایشان در آن خطبه معارف الهی را نشر دادند و زلزله‌ای در افکار و اندیشه‌ها به لحاظ سیاسی، اجتماعی و ایمانی ایجاد کردند.

وی ادامه داد: حضرت زهرا (س) در باب اطاعت از اهل بیت می‌فرمایند: اگر می‌خواهید دین انسجام پیدا کند و به صورت صحیح به نسل‌های بعدی انتقال پیدا کند، باید از اهل بیت اطاعت کنید. پس نقش رهبر جامعه اسلامی این است که دین را درست به دست مردم برساند.

رئیس شورای حل اختلاف کشور ادامه داد: به فرموده حضرت زهرا (س) وقتی به امامت اهل‌بیت مراجعه می‌کنیم این امر موجب ایمنی از تفرقه می‌شود. این پرسش مطرح است که چگونه می‌شود که امامت و اطاعت از رهبر جامعه اسلامی این دو نقش بزرگ یعنی نخست التزام بخشی به آئین‌ها و جریان عملی اجتماعی و دوم جلوگیری از تفرقه و امنیت‌آفرینی را ایفا می‌کند؟

حجت‌الاسلام‌والمسلمین صادقی به حوادث سوریه اشاره کرد و گفت: در ابتدای ماجرای سوریه اکثر نظریه‌پردازان نمی‌توانستند تحلیل صحیحی از اتفاقات آن ارائه دهند تا اینکه مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی‌های اخیر خود تحلیل عمیقی در این مورد فرمودند. ما از نقش رهبری در ارائه این تحلیل چه انتظاری داریم؟ این انتظار که باعث انسجام‌بخشی درونی جامعه و جلوگیری از تفرقه شود.

وی تصریح کرد: در حقیقت در جامعه یک نقش را رهبری بر عهده دارد که آن جهت‌دهی و انسجام‌بخشی است و یک نقش را نیز مردم دارند که آن حفظ انسجام جامعه است. البته در این میان اشکالی ندارد که در محافل تخصصی بحث‌های نقادانه صورت بگیرد. ولی افکار عمومی را نباید دستخوش تحلیل‌های ناپخته، نادرست و متزلزل کرد و باید انسجام جامعه را حفظ کرد تا نتیجه‌ای که از مفهوم امامت دنبال می‌کنیم، به دست آید.

رئیس شورای حل اختلاف کشور با بیان اینکه یک بُعد مفهوم امامت زعامت سیاسی جامعه است، یادآور شد: زعیم سیاسی جامعه باید حافظ دین و مردم باشد و از تفرقه جلوگیری کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین صادقی در خصوص یافتن راه‌های انسانیت، افزود: انسان در موضع‌گیری‌های خود دو راه دارد؛ یعنی یا در مسیری قرار می‌گیرد که او را انسان‌تر می‌کند یا مسیری که از انسانیتش می‌کاهد. انسان‌تر شدن همان اخلاقی‌تر شدن است. سوال اینجاست که چگونه می‌توانیم انسان‌تر شویم و در معرض خطر سقوط از انسانیت نیافتیم؟ این نکته کلیدی دارد. در واقع همه ما دغدغه سعادت داریم؛ کیست که نخواهد در انتهای زندگی خود سعادتمند نباشد؟

وی با بیان اینکه غایت اخلاق، سعادت است؛ گفت: آیا با صرف دروغ نگفتن، غیبت نکردن و حیا و عفت داشتن می‌توان سعادتمند شد؟ در این خصوص مثالی می‌زنم. آیا در لشکر یزید بن معاویه آدم نمازخوان بود یا نبود؟ باید گفت بله بود. در این لشکر افرادی بودند که تعهدات شخصی را رعایت می‌کردند، آدم‌های باوفایی بودند و به نظامی که با آن عهد بستند تا آخر متعهد ماندند و با شعار الله اکبر حرکت کردند؛ مانند امثال داعشی‌ها که امروز با این شعار آن همه جنایت می‌کنند. پس آن زمان هم افرادی بودند که وجدان کاری داشتند و تا پای جان پای کار خود می‌ایستادند. اینجا این پرسش مطرح است که چطور شده آنها سعادتمند نشدند؟ باید گفت صداقت، وفاداری و امانت‌داری به تنهایی سعادت نمی‌آورد.

رئیس شورای حل اختلاف کشور با طرح این پرسش که کلید اصلی سعادت چیست؟ خاطرنشان کرد: کلید اصلی سعادت براساس مفاهیم قرآنی، آن است که ما زیر کدام پرچم کار می‌کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی با اشاره به آیه شریفه "اطیعوالله و اطیعو الرسول و اولی الامر منکم" افزود: در معنی این آیه بر اطاعت از خدا، رسول و ولی امر جامعه تأکید شده است؛ در بسیاری از موارد آمده است اگر به اینها پشت کنید، به شقاوت می‌رسید هر چقدر هم مابقی صفات اخلاقی را داشته باشید.

وی ادامه داد: در آیه شریفه دیگری آمده است روز قیامت روزی است که هر گروه از مردم را با امامشان فرامی‌خوانیم. یعنی در دسته‌بندی‌ها، بهشتی‌ها و جهنمی‌ها با پیشوایان‌شان جدا می‌شوند. همچنین در آیات دیگری در خصوص "میزان اعمال" بحث شده و میزان اعمال "امام" است؛ بنابراین خلاصه مکتب اسلام در امر سعادت و شقاوت در یک جمله، این است که باید امام خود را درست انتخاب کنیم و متوجه باشیم که کدام پرچم را تقویت و کدام را تضعیف می‌کنیم.

رئیس شورای حل اختلاف کشور در ادامه سخنان خود به موضوع ساماندهی حوزه داوری ملی و بین‌المللی در شورای حل اختلاف اشاره کرد و گفت: تاکنون در کشور حوزه داوری سروسامان نداشته است ولی هم‌اکنون دستورالعمل مدیریتی برای این کار تدوین شده و به امضای ریاست محترم قوه قضائیه رسیده است و بر اساس آن داوری حرفه‌ای را تدوین کرده‌ایم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین صادقی با بیان اینکه مشکل عمده داوری‌های گذشته غیرحرفه‌ای بودن آن است، افزود: با تدوین دستورالعمل داوری حرفه‌ای دیگر اجازه نمی‌دهیم داور غیرحرفه‌ای در پرونده‌ها نظر بدهد. در حقیقت داور حرفه‌ای باید فارغ التحصیل رشته حقوق یا یکی از رشته‌های تخصصی که در آن موضوع می‌خواهد داوری کند، باشد.

وی ابراز امیدواری کرد که در قراردادهای داخلی پتروشیمی نیز شرط داوری گنجانده شود.

رئیس مرکز حل اختلاف کشور خطاب به حاضران جلسه گفت: اگر افرادی را برای داوری در حوزه پتروشیمی و صنایع پایین دستی می‌شناسید معرفی کنید تا فرآیند اخذ پروانه را از شورای حل اختلاف طی کنند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha